برای “تهیه مربای هویج”: می توانید از ورقه های تازه پوست پرتقال در مربای هویج (حدود 1/2 پیمانه) یا دو قاشق مرباخوری خشک استفاده کنید که البته باید این کار را انجام دهید. بعد از آن کمی بجوشانید و چند ساعت در آب سرد قرار دهید و آب آن را به صورت دوره ای عوض کنید. پوست پرتقال را 3 بار در آب بجوشانید تا تلخی آن گرفته شود. بادام و پسته هم در مربای هویج عالی هستند و مربا را زیبا می کنند. اگر می خواهید دیر بپزید، از هر کدام یک قاشق غذاخوری به مربای خشک اضافه کنید، اگر مربای هویج در دمای کم و یکنواخت پخته شد، سفت نمی شود و اگر جا افتاد، دوباره مربا را با آب جوش روی حرارت قرار دهید. 100 میلی گرم آب جاری پنج دقیقه و از روی حرارت بردارید. و بعد از سرد شدن در ظرفی گذاشته و کنار می گذاریم. *** بهتر است مرباها را در ظرف لعابی درست کنید و برای خوش رنگ شدن آن از قاشق چوبی استفاده کنید.*** بهتر است مربای هویج را بعد از پخت 24 ساعت در همان قابلمه نگه دارید تا اگر دلمه شد دوباره با کمی آب یا گلاب بجوشانید. .